Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το 3ο ICC City Lab το οποίο διενεργήθηκε διαδικτυακά από την Τρίτη 01 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 17 Ιουνίου και στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 θεματικούς ειδικούς, ευρωπαϊκούς αξιωματούχους και εκπροσώπους πόλεων στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities Challenge – ICC), ανάμεσά τους φυσικά και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η 1η μέρα του 3ου ICC City Lab ήταν «ανοικτή» για παρακολούθηση από το κοινό και αφιερωμένη στις «Πράσινες Στρατηγικές» και στην μετάβαση σε μία πιο «Πράσινη Οικονομία».

Κατά την διάρκεια της 1ης μέρας δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμο μας, μέσω του Assistant Project Manager κ. Βίκτωρα Δημουλή, να παρουσιάσει την πορεία της συμμετοχής του εντός του προγράμματος 100 Intelligent Cities Challenge από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα αλλά και τους στόχους που έχει θέσει στον κύριο θεματικό άξονα «Διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία» μέχρι και το τέλος του προγράμματος το 2023.

Επίσης, παρουσιάστηκε ως πρότυπη λύση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και η δημιουργία του πρώτου Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων (Σ.Σ.Θ.Α.) και οι δράσεις χαρτογράφησης, καθαρισμού και απορρύπανσης των βυθών του όρμου της Γαρίτσας και του λιμανιού Αλύπα της Παλαιοκαστρίτσας ενώ έγινε γνωστή και η συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρώτο δίκτυο «Μπλε Δήμων» στην Ελλάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο οποίο αποτελεί και τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο.

Σημαντικό είναι σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι, καθ’ όλη την διάρκεια του 3ου  ICC City Lab αξιοποιήθηκαν τόσο από την Αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Παναγιώτα Τζάννε (Project Manager), όσο και από τον Επιστημονικό Συνεργάτη, κ. Βίκτωρα Δημουλή (Assistant Project Manager) όλες οι ευκαιρίες δικτύωσης (networking) που παρουσιάστηκαν με άλλες πόλεις που συμμετέχουν στο ICC για ανταλλαγή καλών πρακτικών και σταθερή συνεργασία σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος.