Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της μεταφοράς των απορριμμάτων, η πρόοδος των υποδομών για την υλοποίηση του ΣΜΑ καθώς και αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή ήταν το κύριο αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε χθες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τεμπλονίου και ευρύτερης περιοχής Λιβάδι Ρόπα «Η Παναγία η Σπαρμιώτισσα» Λευτέρη Μουμούρη.

Πιο συγκεκριμένα η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου για ζητήματα που αφορούν τη μεταφόρτωση και τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κερκύρας αλλά και για την πορεία του έργου υλοποίησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του κεντρικού Δήμου. Όπως ανέφερε, με το ΣΜΑ θα είναι δυνατή η μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων για δύο συν ένα χρόνια και σε κάθε περίπτωση μέχρι η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων να υλοποιηθεί.

Η κ. Υδραίου και ο κ. Μουμούρης συζήτησαν και για τα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να υπάρχουν για τους κατοίκους της περιοχής Τεμπλονίου, οι οποίοι είναι κοινώς αποδεκτό ότι επί δεκαετίες έχουν επιβαρυνθεί με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τεμπλονίου «Η Παναγία η Σπαρμιώτισσα» σχετικά και με την απόφαση του Δημάρχου Νότου για εναπόθεση και μεταφόρτωση άνευ ανταλλάγματος των απορριμμάτων του Δήμου Νότου στο Τεμπλόνι. Η σχετική απόφαση περιελάμβανε και την αποστολή των απορριμμάτων του Δήμου Νότου από το κεντρικό λιμάνι της πόλης προς Ηγουμενίτσα. Όπως ενημέρωσε η Δήμαρχος τον κ. Μουμούρη το αίτημα αυτό ήταν αυτονόητο ότι απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ ως μη νόμιμο, παράλογο και απαράδεκτο.

Τέλος, η Μερόπη Υδραίου επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει το Σύλλογο για όλα τα θέματα που συνθέτουν την υπόθεση των απορριμμάτων στο Τεμπλόνι τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της έχουν ως γνώμονα την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την γενικότερη βελτίωση των συνθηκών προς όφελος των δημοτών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευτέρης Μουμούρης ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την ενημέρωση και τόνισε ότι θα συνεχίσει από την πλευρά του να θέτει μετ’ επιτάσεως τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.