Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ως ο φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχει στο έργο MEDfreeSUP, το οποίο στην Ελλάδα υποστηρίζεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και συγχρηματοδοτείται από το EIT Climate – KIC της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκαλεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στο Josephine Cafe στις 17:00 σε μια συζήτηση για την μείωση και εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης
από την καθημερινότητά μας.

Εκεί θα βρίσκεται η ομάδα του MEDfreeSUP η οποία αρχικά, θα παρουσιάσει δυο λύσεις επαναχρησιμοποίησης που εφαρμόζονται
πιλοτικά σε επιχειρήσεις της Κέρκυρας αυτές τις εβδομάδες:

∙      το σύστημα Corfu Cup, μια κούπα πολλαπλών χρήσεων που μπορείτε να «νοικιάσετε» για τον take away καφέ σας,

∙      τα καλαμάκια HellaStraw από ανοξείδωτο ατσάλι που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την εστίαση από ιδιοκτήτες κοκτέιλ μπαρ στην Νάξο.

Το κύριο μέρος της συνάντησης θα περιλαμβάνει μια δομημένη συζήτηση για το μέλλον του νησιού μας. Σε μικρές ομάδες θα συζητηθούν οι αιτίες που δυσκολεύουν τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης καθώς και ιδέες για πιθανές λύσεις και εφαρμογές.

Το MEDfreeSUP (Mediterranean free of Single Use Plastic) είναι ένα διετές έργο το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία μιας μεθοδολογίας που θα υποστηρίξει Δήμους και επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού που βρίσκονται σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου να μειώσουν και να εξαλείψουν τα πλαστικά μιας χρήσης.

Στο έργο, εκτός από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, συμμετέχουν και το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων.

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/357935376028117