Το εναρκτήριο λάκτισμα του σχολικού μαραθωνίου ανακύκλωσης δόθηκε σήμερα στο 6ο Γυμνάσιο της Κέρκυρας από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, παρουσία της αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Project Manager της τοπικής ομάδας ICC, Παναγιώτας Τζάννε, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιάννη Σερεμέτη, της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας και Προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού και φυσικά των μαθητών και καθηγητών του σχολείου. Ο “Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης” και για τη χρονιά 2021-2022 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/centralkerkira ενώ φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. 

Με οδηγό τα εξαιρετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών επεκτείνεται λοιπόν ο διαγωνισμός καθώς εκτός από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, φέτος συμμετέχουν στη δράση και τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου. Οι μαθητές καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες, σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν στα σχολεία, τις επόμενες ημέρες από την Υπηρεσία Καθαριότητας. 

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε γονείς και εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα σχολεία μας.

Η Ειρήνη Τοπουζίδου, υπεύθυνη του προγράμματος Κάθε Κουτί Μετράει ανέφερε: «Με χαρά στηρίζουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Σχολικό Μαραθώνιο, προσφέροντας τους ειδικούς κάδους για τη χωριστή συλλογή αλουμινίου. Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου, εξοικονομούμε 95% ενέργεια και συμβάλουμε στις μείωση των εκπομπών GHG. Όμως, αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι τα παιδιά υιοθετούν την ανακύκλωση ως συνήθεια και εμπνέουν και εμάς τους μεγαλύτερους να αλλάξουμε συνήθειες με τη σειρά μας για να χτίσουμε όλοι μαζί έναν πιο υγιή και βιώσιμο πλανήτη».

Σημειώνεται ότι η σχολική δράση υποστηρίζεται από την ΕΕΑΑ (ανακύκλωση στον μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ Α.Ε. (ανακύκλωση μπαταριών) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει»

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία που δεν έχουν εκδηλώσει ακόμα ενδιαφέρον, έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής που τους έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά, στο Followgreen, ώστε να ενταχθούν στη δράση.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, θα συνεχίσει τις δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος