Την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε σε κλίμα γιορτινής ατμόσφαιρας και με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων στον ¨Κήπο του Λαού”, για τη συμμετοχή τους στη δράση  ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2021-2022.

Στον χώρο, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια και διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Υπενθυμίζετε, πως η σχολική δράση υλοποιήθηκε για 3η χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για πρώτη χρονιά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη δράση συμμετείχαν 3.531 μαθητές από 36 σχολικές μονάδες, που με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες).

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά :

Χαρτί: 5.600 κιλά

Πλαστικό: 560 κιλά

Μπαταρίες: 12 κιλά

Αλουμίνιο: 205 κιλά

 

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την αξιέπαινή προσπάθειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου, Followgreen, ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 20.500 πόντων επιβράβευσης. Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Η Δήμαρχος, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν πως η ανακύκλωση έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας τους. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο.

Στην εκδήλωση βράβευσης παρευρέθηκε επίσης, η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κα Παναγιώτα Τζάννε και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας κα Μαρία Ζερβού.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων ανανέωσε το ραντεβού με τους μαθητές για την επόμενη σχολική χρονιά, με στόχο ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και ακόμα περισσότερες συμμετοχές.