Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των Γενικών Λυκείων και επισκευών στο 1ο  και 5ο Γυμνάσιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισκέφθηκε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου προκειμένου να δει από κοντά την έναρξη υλοποίησης και την πορεία εξέλιξής τους.

Οι εργασίες στα Λύκεια ξεκίνησαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εντάσσονται στο έργο «ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Δήμου Κέρκυρας» προϋπολογισμού 2.325.500 ευρώ.

Παράλληλα εντατικοποιούνται και οι εργασίες που αφορούν στην ‘’επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης’’  προϋπολογισμού 289.221,68 ευρώ με παρεμβάσεις σε 11 επιπλέον σχολικές μονάδες.

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων αφορά εργασίες στο 1ο, 2ο, 3ο Γενικό Λύκειο καθώς στο 6ο και 7ο Δημοτικό. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την επισκευή της στέγης του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται επισκευές στις όψεις, τοποθετήσεις θερμοπροσόψεων και αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων και λαμπτήρων.

Στο έργο επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης σχολικών κτιρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται και το 1ο και 5ο Γυμνάσιο όπου πραγματοποιείται:

Μ. Υδραίου: Λύνουμε προβλήματα ετών

Η Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τα συγκεκριμένα έργα και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και συντήρησης και επισκευών πιστεύω ότι θα βελτιωθεί στο μέγιστο η εξωτερική εμφάνιση σημαντικών σχολικών μονάδων μας και οι συνθήκες άνεσης για την μαθητική και εκπαιδευτική μας κοινότητα. Με τα έργα αυτά, λύνουμε προβλήματα ετών, συντηρούμε, νοικοκυρεύουμε και παράλληλα μειώνουμε την ενεργειακή κατανάλωση και αλλάζουμε την εικόνα των σχολείων μας.»

 

Παρεμβάσεις συντήρησης

Οι παρεμβάσεις που αφορούν σε εργασίες συντήρησης, επισκευών και ανακαίνισης σε 11 ακόμη σχολεία είναι:

  • 1ο και 5ο Γυμνάσιο
  • 2ο Γυμνάσιο
  • 3ο και 4ο Γυμνάσιο
  • 6ο Γυμνάσιο
  • Γυμνάσιο Λιαπάδων
  • Σχολικό Συγκρότημα ΕΠΑΛ Μαντουκίου
  • Σχολικό Συγκρότημα Κορακιάνας
  • Γυμνάσιο Καστελλάνων Μέσης
  • Σχολικό Συγκρότημα Γενικών Λυκείων 

Σημειώνεται ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 ενώ το έργο συντήρησης και επισκευών από την ετήσια χρηματοδότηση για τα σχολεία.

Τη Δήμαρχο, στην επίσκεψή της σε σχολεία που πραγματοποιούνται τα ανωτέρω έργα,  συνόδευσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού.