Το εναρκτήριο λάκτισμα του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης δόθηκε σήμερα από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, παρουσία της αντιδημάρχου Παναγιώτας Τζάννε, της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας Μαρίας Ζερβού και φυσικά μαθητών και καθηγητών του σχολείου. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συνεχίζεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για 4η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Followgreen».

Η Δήμαρχος, απευθυνόμενη στα παιδιά, εξέφρασε τη χαρά της για το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής και τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι όρος ζωής για να μπορούμε να ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη με ποιότητα και αξιοπρέπεια.  Επεσήμανε επίσης ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την πολυσχιδή προσπάθεια ευαισθητοποίησης όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κέρκυρας, από όπου συμβολικά δόθηκε σήμερα το έναυσμα έναρξης του προγράμματος ανακύκλωσης, έχει πλέον μεταφερθεί από το προβληματικό κτίριο της Κορακιάνας και στεγάζεται σε νέο χώρο με σύγχρονες υποδομές στην περιοχή του Κεφαλομάντουκου. Μάλιστα, η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας Μαρία Ζερβού εξέφρασε τη χαρά της για την επίτευξη αυτού του στόχου ενώ η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάννε δήλωσε την πρόθεση ένταξης περαιτέρω εκσυγχρονισμού του σχολείου μέσα από πρόγραμμα Interreg.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Πάμε Ανακύκλωση», και αυτή τη χρονιά συμμετέχουν όλα τα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων όπου θα πραγματοποιούν χωριστή διαλογή για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες και θα τα τοποθετούν σε ειδικούς χωριστούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου  θα καταγράφονται σε ειδική σελίδα του followgreen.gr, ενώ θα είναι δυνατή και η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ο Δήμος θα επιβραβεύσει όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες. Στη σημερινή έναρξη εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στο πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου “Κάθε Κουτί Μετράει” για τη στήριξη που παρέχουν και φέτος στη δράση ανακύκλωσης.

Ο Δήμος καλεί όσα σχολεία δεν έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, να το κάνουν μέσα στις επόμενες μέρες.