Για δεύτερη φορά στη θητεία της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετέχει ενεργά σε μια παγκόσμια εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έχει ως στόχο την ενίσχυση τοπικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας και το EIT Climate-KIC.

Πρόκειται για τη δράση Climathon, η οποία έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία  στους πολίτες του νησιού να ενεργοποιηθούν, να προτείνουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Το Climathon Corfu 2022 θα διεξαχθεί στις 27-28 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο «Aeolos Beach Resort» με φυσική παρουσία και φέτος το θέμα αφορά την «Κυκλική Οικονομία» και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την «Garbage Art Corfu».

Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και έχουν δημιουργική διάθεση για να ενημερωθούν αλλά και να αναπτύξουν δραστηριότητα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση  μπορείτε να βρείτε στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook με την επωνυμία ClimathonCorfu καθώς επίσης και στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί στο https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/corfu/