Εφοδιάστηκε με δύο νέα απορριμματοφόρα για την συλλογή βιοαποβλήτων η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η παραλαβή έγινε από τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Σερεμέτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η προμήθεια των συγκεκριμένων απορριμματοφόρων έγινε στο πλαίσιο του έργου E-Horeca WANET που συγχρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 (Interreg IPA II Cross- border cooperation programme Greece- Albania 2014-2020), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που σχετίζεται με την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση κομβικής σημασίας υπηρεσιών, με άμεσο εταίρο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο του προγράμματος E-Horeca WANET εκτός της προμήθειας των απορριμματοφόρων περιλαμβάνει και την προμήθεια επιπρόσθετου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην υπηρεσία Καθαριότητας  με στόχο την βελτιστοποίηση των δρομολογίων.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το έργο το οποίο επιτελεί η Υπηρεσία Καθαριότητας επισημαίνοντας  ότι η παραλαβή των δύο απορριμματοφόρων έγινε μετά από συντονισμένη εργασία της Αντιδημαρχίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η παραλαβή αυτή αποτελεί απόδειξη των επίπονων και επίμονων προσπαθειών της δημοτικής αρχής  και της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αντιδημαρχιών και υπηρεσιών και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραλαβή των δύο απορριμματοφόρων δηλώνοντας  ότι θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση της αποκομιδής και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους δημότες.