Όπως κάθε χρόνο από το 2015 έως και σήμερα, έτσι και φέτος το Climathon θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί σε δεκάδες πόλεις και χώρες ανά τον κόσμο.

Το Climathon είναι μια δράση του EIT Climate-KIC που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας και έχει ως στόχο την ενίσχυση τοπικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για πρώτη φορά, το νησί της Κέρκυρας θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν την παγκόσμια εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και θα φιλοξενήσει έναν 24ωρο διαδικτυακό μαραθώνιο Climathon με σκοπό να προσφέρει την δυνατότητα στους πολίτες του νησιού να ενεργοποιηθούν – να προτείνουν – να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Η τοπική ομάδα του Mindspace μαζί με την Garbage Art Corfu σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Ερευνητικό κέντρο “Αθηνά” θα αναλάβουν την διεξαγωγή του Climathon στην Κέρκυρα στις 21-22 Νοεμβρίου και θα έχουν ως θέμα «την μείωση της πλαστικής ρύπανσης, με έμφαση στα πλαστικά μιας χρήσης στην εστίαση».

Γι’ αυτό απευθύνεται κάλεσμα σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετάσχουν στο CLIMATHON CORFU 2020 με μοναδικά απαραίτητα συστατικά για την συμμετοχή τους την δημιουργικότητά τους αλλά κυρίως την καλή τους διάθεση.

Οι πιο δραστικές και εμπνευσμένες ιδέες που θα δημιουργηθούν, θα προωθηθούν στην παγκόσμια πλατφόρμα του Climathon και θα έχουν την ευκαιρία να βραβευτούν την 21η Ιανουαρίου 2021 σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook https://www.facebook.com/ClimathonCorfu καθώς επίσης και στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργηθεί για την συγκεκριμένη δράση https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/corfu/

Επειδή όλα ξεκινούν από μία ιδέα, σας περιμένουμε ώστε να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Τώρα έχουμε και τον τρόπο και την ευκαιρία.