Οι πρώτες μέρες του 2021 βρήκε τους εκπροσώπους του φορέα Aegean Rebreath στο νησί της Κέρκυρας  μόλις για έξι ώρες! Κοινός στόχος της Aegean Rebreath αλλά και των εκπροσώπων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήταν η ολοκλήρωση της διαβούλευσης  που ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάϊο σχετικά με την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο νησί!

Οι εκπρόσωποι της Aegean Rebreath ανέφεραν ότι με πολύ μεγάλη χαρά ξανασυναντήσαν τους εκπροσώπους του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας για να συζητήσουν το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας και δράσεων στην περιοχή. Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας συζητήσαν για το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων και τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του φορέα «Για εμάς ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι τόσο η Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες της ήταν αποφασισμένοι για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Η ημέρα συνέχισε με την επίσκεψη σε διαφορετικά σημεία του νησιού προκειμένου να δούμε από κοινού τις τοποθεσίες όπου θα υλοποιηθούν οι κοινές μας δράσεις. Συζητήσαμε με αλιείς τα προβλήματα που εντοπίζουν σχετικά με την αντιμετώπιση της ρύπανσης και διακρίναμε τη θέληση τους να αποτελέσουν και αυτοί  μέρος της λύσης. Λίγο μετά, αναχωρήσαμε για την Αθήνα με μία κοινή υπόσχεση. Η επιστροφή μας στο νησί της Κέρκυρας  δεν θα αργήσει προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα το κοινό μας έργο!

Ωστόσο, θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τη Δήμαρχο κα. Υδραίου για την υποστήριξη της, την Αντιδήμαρχο κα. Τζάννε και τον Επιστημονικό Συνεργάτη  κ. Δημουλή για την πολύμηνη προσπάθεια τους για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».