Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο ICC City Lab το οποίο διενεργήθηκε διαδικτυακά από την Τρίτη 16 έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πάνω από 300 εκπροσώπων πόλεων από όλη την Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities Challenge – ICC).

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Παναγιώτα Τζάννε (project manager) και τον Επιστημονικό Συνεργάτη, Βίκτωρα Δημουλή (assistant project manager) οι οποίοι παρουσίασαν σε δυο κλειστές διαδικτυακές συναντήσεις, τις επιτυχημένες ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί στον Δήμο έως και σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος ICC ενώ συζητήθηκαν και οι μελλοντικές κινήσεις που θα πρέπει να διενεργηθούν κυρίως στον άξονα «Διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία».

Οι συγκεκριμένες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τις πόλεις της Βάρης- Βούλας –Βουλιαγμένης (Ελλάδα), Παλαιού Φαλήρου – Αλίμου (Ελλάδα), Coastal Towns Association (Ιταλία), Byalistok (Πολωνία), Metropole Rouen Normandie (Γαλλία), Molina de Segura (Ισπανία) αλλά και γενικότερα εκπρόσωπους της Ε.Ε. και του προγράμματος ICC, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του 2nd ICC City Lab έλαβαν χώρα και αρκετά χρήσιμα ενημερωτικά σεμινάρια σχετικά με την «Πράσινη Συμφωνία» αλλά και την ομαλή ψηφιακή μετάβαση των πόλεων.

Η επόμενη συνάντηση των ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 100 Intelligent Cities Challenge (3rd ICC City Lab) θα πραγματοποιηθεί στις 18-21 Μαΐου 2021.

Γνωστοποιούμε επίσης ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διαθέτει πλέον στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», σελίδα ειδικά αφιερωμένη στην συμμετοχή, τα έργα και την γενικότερη πορεία του Δήμου εντός του προγράμματος 100 Intelligent Cities Challenge – ICC και καλεί όσους δημότες επιθυμούν να εγγραφθούν σε αυτήν, να την αναζητήσουν με την επωνυμία Intelligent Cities Challenge – City of Corfu.