Την πρώτη δράση της για το 2021 πρόκειται να πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων η Aegean Rebreath μετά και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Πολυμελής ομάδα της Aegean Rebreath το Σάββατο το πρωί πρόκειται να καθαρίσει το βυθό στη θαλάσσια περιοχή του Ανεμόμυλου ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή θα μεταβεί στην Παλαιοκαστρίτσα για τον ίδιο σκοπό. Σημειώνεται ότι το έργο της ομάδας θα συνεπικουρήσουν Κερκυραίοι εθελοντές δύτες ενώ ενδιαφέρον να υποβοηθήσουν το έργο της ομάδας έχουν εκφράσει και χειμερινοί κολυμβητές.

Το σύνθετο και φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, έρχεται ως συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας της Aegean Reabreath με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων και τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, το οποίο περιλαμβάνει πέραν της απορρύπανσης του βυθού, την εγκατάσταση Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και την υλοποίηση δράσεων ολιστικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι η Aegean Rebreath, μέσω των δράσεών της, φιλοδοξεί να εισάγει μια νέα κουλτούρα σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και την ανακύκλωση ή επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχος της είναι να γίνει ευρέως αντιληπτή η σημασία που έχει η προστασία των θαλασσών μας για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε πραγματοποιηθεί και η προπαρασκευαστική διαδικτυακή συνάντηση για την δημιουργία του πρώτου δικτύου Δήμων σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα στο οποίο ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας είναι από τους πρώτους που εντάχθηκε.

Στη  συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά, συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας η Αντιδήμαρχος και Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC –  “100 Ευφυών Πόλεων”,  Παναγιώτα Τζάννε και ο Assistant Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC, Βίκτωρας Δημουλής.

Τέλος, σημειώνεται ότι και η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα «100 Ευφυείς Πόλεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities Challenge), όπου ο Δήμος συμμετέχει με κύριο θεματικό άξονα την «Διαχείριση Αποβλήτων και την Κυκλική Οικονομία».