«Για 5 ημέρες η καρδιά της ανακύκλωσης θα χτυπάει στο κέντρο της Κέρκυρας» αναφέρει σε δήλωση της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την ανακύκλωση στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, σε συνεργασία με το αντίστοιχο ΣΣΕΔ  “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ – Electrocycle”.

Από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμος θα διαθέτει ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής των ακόλουθων ρευμάτων αποβλήτων όπως:

-λαμπτήρων,

-μελανοδοχείων – τόνερ,

-μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών,

-οικιακών μπαταριών (ηλεκτρικές στήλες).

Οι δημότες και οι μαθητές του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα μπορούν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο σημείο προσωρινής χωριστής συλλογής ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού και μπαταριών και να παραδώσουν όλες τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές μικροσυσκευές τις οποίες διαθέτουν και επιθυμούν να οδηγήσουν προς ανακύκλωση αλλά και να ενημερωθούν γενικότερα (με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό) σχετικά με την ανακύκλωσή τους.

Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν και για τα μόνιμα σημεία χωριστής συλλογής  που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο, ενώ θα μπορούν να ενημερωθούν και για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής μπαταριών, που υλοποιείται επίσης στο Δήμο μας.

Με δεδομένο ότι η φετινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων» είναι αφιερωμένη στα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα, τόσο οι δημότες όσο και οι μαθητές του Δήμου μας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους για ανακύκλωση και τα μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα και γενικότερα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα τα οποία διαθέτουν.

Υπάρχει σταθερός ειδικός κάδος χωριστής συλλογής ρούχων, παραπλεύρως του Δημοτικού Θεάτρου, δίπλα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στο οποίο μπορούν να τα απορρίψουν αλλά μπορούν να ενημερωθούν και για τα υπόλοιπα μόνιμα σημεία χωριστής συλλογής  που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο μας.

Κάθε μέρα, η ανακύκλωση κάνει όλο και πιο μεγάλα και σημαντικά βήματα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με την απαραίτητη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των συνδημοτών μας για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας.