Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε το κοινό για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στο Δήμο μας που θα λειτουργεί καθημερινά και ώρες δημοσίων υπηρεσιών, στη διεύθυνση Μαντζάρου 7, στην πόλη της Κέρκυρας και σας καλούμε στα εγκαίνιά του την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00.

Η νέα δομή του Δήμου εντάσσεται στο δίκτυο των λοιπών ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ που λειτουργούν σε πολλούς δήμους της χώρας μας, με την εποπτεία και την καθοδήγηση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών .

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Χ.Α.Π, η Οστεοπόρωση και η Άνοια . Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας το έχουν προσθέσει στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

Έτσι ο κάθε δημότης μπορεί να αποκτήσει προφίλ ενημέρωσης προληπτικών εξετάσεων και να έχει εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία από τον Δήμο του με SMS και e-mail για τις δράσεις του σχετικά με τον COVID-19.

Για να ενημερώνεστε για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνετε συμβουλευτικές πληροφορίες μπορείτε να εγγραφείτε στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση.

https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, μπορείτε να λάβετε με την επίσκεψή σας στο γραφείο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.