Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το ICC Strategy City Lab όπου για 1η φορά συναντήθηκαν αυτοπροσώπως περισσότερα από 240 μέλη – εκπροσώπους της κοινότητας του ICC που συμμετέχουν στον 2ο κύκλο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον τίτλο Intelligent Cities Challenge – ICC 2.0.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δήλωσε ξανά παρών και σε αυτήν την ευκαιρία για δικτύωση με τις υπόλοιπες επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις του ICC 2.0 και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μαζί τους, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Παναγιώτας Τζάννε (Project Manager), του Επιστημονικού Συνεργάτη, κ. Βίκτωρα Δημουλή (Assistant Project Manager), καθώς επίσης και του δημοτικού συμβούλου, κ. Βασίλειου Μελίδη, ο οποίος εκπροσώπησε ταυτόχρονα και την τοπική επιχειρηματική κοινότητα ως μέλος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κερκύρας.

Βασικό στοιχείο των εργασιών και των συναντήσεων υπήρξε η συζήτηση, η αξιολόγηση των στρατηγικών και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στη δημιουργία Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (Local Green Deals) με τις πιο προηγμένες πόλεις του προγράμματος, οι οποίες θα βοηθήσουν στην πράσινη και ψηφιακή (δίδυμη) μετάβαση όλων των πόλεων που καλούνται να τις δημιουργήσουν και περήφανα να τις υλοποιήσουν (μεταξύ αυτών και η πόλη της Κέρκυρας).

Η επόμενη συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ICC 2.0 αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 Μαρτίου 2024 όπου θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο σχεδιασμό, σύναψη και υλοποίηση των Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών τους (Local Green Deals) σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε εδώ: https://www.intelligentcitieschallenge.eu/news/intelligent-cities-challenge-2023-25-cities-enter-their-implementation-phase